*‘외래(호텔)’와 ‘현지(마을)’ 사이에 공생, 중국 타운하우스- [ Ares Partners ] Yun House Boutique Eco-Resort

반응형


이강의 극적인 풍경을 따라 위치한 앙수오의 북동쪽에 위치한 마을에는 윤하우스라는 부띠끄 에코-리조트가 있다. 


9개의 리노베이션된 오래된 농장주택과 호텔 투숙객을 위한 24시간 다이닝 레스토랑을 갖춘 다기능의 주택 1개가 추가로 건설 된 이 구역은 근처에 살고 있는 지역 주민하고도 지역문화를 섬세하게 접근하면서도 주변 풍경과 기존의 마을 문화를 조화시키면서도 마을 주민들에게 새로운 경계를 만들어 내지 않는 분위기를 조성하였다. 

건물들은 상쾌하면서도 현대적인 생활을 할 수 있도록 개조되었는데, 새롭게 들어선 레스토랑은 강철 프레임과 유리 문과 창문들을 사용하여 그 존재를 이해시키면서도 지역적 특색인 러프하게 다듬어진 돌 벽돌로 마무리되었다. 오래된 건물과 새로운 건물 사이에 공간적인 대화와 연속성을 갖직한 이곳은 ‘외래(호텔)’와 ‘현지(마을)’ 사이에 공생을 꾀하고 있다. 


Yun House is a boutique eco-resort nestled within a village at north eastern part of Yangshuo which situated along the dramatic landscape of the Li River. The site consists of nine renovated old farm houses and one new addition which functions as an all-day dining restaurant for hotel guests. Taking on a sensitive approach to the local culture with villagers still living nearby, the overall planning and landscape design blends into the original village structure without creating new boundary conditions to the villagers.




  • Architects: Ares Partners
  • Location: Xingping Scenic Area, Yangshuo, Guilin, Guangxi, China
  • Area: 3000.0 sqm
  • Photographs: Su Shengliang
  • Interior Design and Landscape: Ares Partners
  • Collaboration: Atelier Liu yuyang Architect for planning and New building design

The rammed earthed buildings were retrofitted to accommodate refreshing and uncompromisingly contemporary living, while the new restaurant addition adopts an understated presence with the use of steel frame, glass pivot doors and windows, in contrast with the locally sourced rough-cut stone blocks, charcoal treated wooden louvers and terra-cotta roof tiles to provide a rich tactile experience. The spatial dialogue and sense of continuity between the old and the new buildings maintain an order of symbiosis between the foreign (hotel) and the local (village).

The same design principle extends into the interior space of the hotel. The dialogue between people, space, light and landscape is well thought out. The typical layout of the vernacular house here is a three bay structure with a double height volume in the middle bay. Each typical building consists of four guest rooms with a shared living and hangout space in the center. Bamboo, wood, galvanized steel, concrete finishes and pebble washed stones are main materials being used in interior spaces. Most of wood beams and existing wooden doors are being refurbished and reused on the project. Our intent is to bring clam and tranquility atmosphere into the interior space. The exterior building material is quite modest and unpretentious which we would want the interior to echo.

















from  archdaily


728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 | 중국
도움말 Daum 지도

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET