*컴템퍼러리 스타일 레스토랑 [ Piet Boon Studio ] The Jane, Antwerp, Belgium

Piet Boon transformed the chapel of a former military hospital in Antwerp into Sergio Herman and Nick Bril’s new restaurant.

The studio chose to restore only the highly necessary in the chapel and hence preserve the rest. The original ceiling conveys the pure, understated and respectful environment that serves as the host for the dining experience.



Program: restaurant
Architects: Piet Boon Studio
Collaborators: Studio Job, Mathieu Nab and .PSLAB
Completion: 2015

The original altar gave way to the kitchen that – just like the atelier – is embraced by glass, like a modern shrine. It allows guests to witness everything the team creates for them. The shared passion of Herman, Bril and Boon to work with pure, rich materials is expressed in the interior in which qualitatively outstanding natural stone, leather and oak wood are used.

Moreover Piet Boon Studio, collaborated with a number of creative partners to shape the “fine dining meets rock ’n roll” character of the overall experience. Studio Job, Mathieu Nab and .PSLAB and others each delivered their signature part within the total concept.




from  domusweb


댓글(0)

Designed by JB FACTORY