*언덕위의 예베당을 주말용 오두막집으로-[ Evolution Design ] The Chapel on the Hill

반응형

아름다운 North Pennies에 위치한 최고의 산책로를 걷다보면 유명한 관광지인 High Force Waterfall 근처에 놀랍도록 아름다운 예배당을 발견할 수 있을 것이다. 이곳이야말로 Teesdale의 보석같은 곳이다. 

19세기에 지어진 이 건물의 원 창문들이 다시 열리면서, 7인의 손님을 위한 주말용 오두막집의 모습이 만들어 졌다. 부엌은 넓직하니 모든 시설을 갖추었고, 아늑하고 작은 거실과 4개의 편안한 침실 외에도 2개의 더블룸과 화려한 가족 욕실도 존재한다. 이번 작업은 스위스의 건축상 수상업체인 에볼루션 디자인이 이번의 재건축과 디자인을 담당하여 최근 완성하였다. 


역사적 특성들에 대한 조심스러운 접근

현존하는 건물은 허물어져가져 가고 있는 상태였고, 오랜 동안 방치 되어 있었다. 이번 재건축의 목적은 그 지역의 역사관광지를 보고 싶어하는 방문객들에게 이곳의 독창적인 생생함을 전하고자 하는 것이었다. 

모든 작업을 하기 전 망가진 지붕과 창문 및 문들을 비로 인해 더이상 망가지지 않게 보존하는 일이었다. 일단, 이용가능한 공간을 진단해보고, 시설의 규모를 측정하여, 예배당의 크기와 위치에 최적인 시설들을 판단해보는 일이었다. 

스타일리쉬하면서도 모던하지만, 역사와 그 지역의 문맥에 어울리는 컨셉에 맞도록 예배당은 주말 오두막으로 새롭게 탄생하였다. 이곳에서는 7명의 손님을 맞을 수 있는 규모이다. 


Set in the very best walking area of the beautiful North Pennines, just a short walk from the famous High Force Waterfall, this stunning chapel conversion with its historic building fabric and modern interior design is a real Teesdale jewel.

The original windows of the nineteenth century building have been reopened, framing dramatic views of the dales to create a spacious and luxurious self-catering holiday cottage for seven guests. It has a large and fully equipped kitchen, a cosy living room, four comfortable bedrooms, two en-suits and a luxurious family bathroom. The reconstruction, designed by Swiss award-winning architects Evolution Design, has just recently been finished.




  • Architects: Evolution Design
  • Location: Forest-in-Teesdale, Barnard Castle, County Durham DL12, UK
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Courtesy of Evolution Design
  • Project Manager: Lee Darvill Archtecture
  • Structural Engineer: Bleasdale Wand
  • Builder: Francis W Construction

Historic features given immediate care.

As the existing building was in a poor state of disrepair and had been vacant for many years, the aim of the reconstruction project was to bring this unique property back to life and to enable visitors to appreciate the history and local architecture while providing a beautiful environment to explore the surround countryside and its vast range of activities.

The property had sustained considerable water ingress due to its state of dereliction and not being maintained. Due to its exposed location, strong winds and driving rain, most of the interior finishes had been damaged badly, besides the main roof had deteriorated badly and the roof rafters required replacement.

Before any scheme or design had been drafted, the first tasks were instructing preliminary repairs for the damaged roof and board the windows and doors to prevent any further water damage. Once this had been completed the project team evaluated the available space to establish the type and quantity of facilities that would suit best the size and location of the Chapel.

Retain the stunning essence of the Chapel.

Being located in a remote location without any communications, installing services and sewage treatment was one of the very first tasks to bring this old Chapel back to life and to allow for the conversion of this historic building into a holiday accommodation.

The initial brief was to provide three guest bedrooms, bathroom, kitchen / dining area and a living room on the ground floor. However, it was soon clear it would reduce the space, therefore a mezzanine floor was proposed. “One of the main elements of the Chapel is the Gothic style arched windows that elegantly frame the beautiful views and allow the space to fill with light. Before the mezzanine floor could be considered we had to ensure that the new ceiling line would not obstruct any of the windows,” says designer Paul King.

The new mezzanine floor allowed for planning of three bedrooms upstairs and the kitchen / dining area, the living room, the bathroom and the fourth bedroom on the ground floor. “Our approach was to provide solutions that answered the brief, but did not alter the historic details or essence of the Chapel. The main hall was the core element that gives the Chapel its feel of space and with its detailed simplicity it became the heart of the proposed design,” says Paul King.

Once the new level had been installed, all new bespoke timber frame windows and shutters were installed to complement the unique style and details of the Chapel.

Interior designed to complement the character of the building.

Modern, stylish and yet in the context of the location and its history – these were the main criteria for designing the interior of the new holiday cottage. “We wanted to create a space that was modern and yet had a traditional language that would complement the historic nature of the Chapel and appeal to a wide range of guests. This was reflected in our choice of furniture and finishes,” explains designer Paul King. “All materials and design had been considered in the context of the character and appearance of the existing building and the Teesdale vernacular. Traditional materials were proposed to ensure the scheme respects the character of the landscape and the existing buildings.”

As the heart of any home the kitchen and dining space was intended to be open and bright, taking advantage of the Gothic windows and the beautiful views of the surround landscape. The aim was to keep a traditional feel by retaining the roof trusses with a natural finish. The kitchen units were styled to keep a homely rural feel, which is framed by the feature wall tiles. By using traditional tiles to cover the full height of the back wall complemented the generous ceiling height and feeling of space.

Modern and comfortable holiday cottage for 7 guests.

Being located in the very heart of the Upper Teesdale, the Chapel is a perfect location for unforgettable holidays spent walking, cycling, climbing, fishing or just relaxing with a book and a glass of wine in front of the log burner. Set high on the rolling hills, the Chapel offers peace and quiet, yet Middleton-in-Teesdale with shops, restaurants and pubs is just a few minutes drive away.





















from archdaily


이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET