*단채색 속에서 느껴지는 극적인 조합, 이스라엘 주택-[ Pitsou Kedem Architects ] A concrete cut, Ramat Gan, Israel

반응형

Pitsou Kedem Architects이 이스라엘 라바트 간에 지은 이 집을 정면에서 보면 깊이가 있는 단채색으로 구성되어 있는 것으로 보인다. 

언뜻 보면, 3층의 직사각형 프리즘을 한 이 집은 무거운 느낌의 덩어리로 보이는데, 다시 자세히 보면 유리 판넬과 콘크리트라는 두 개로 구분된 세계의 극적인 조합을 느낄 수 있다. 


파티오 정원의 서쪽 방향으로 집의 정문이 있는데, 지하에서 시작하여 거실로 이어지고 있다. 거실은 서쪽 가든 쪽을 향해 위치해 있으며, 두개의 계단이 주거 공간으로 이어지며 하나는 아이들을 위한 공간으로, 또 다른 계단은 그 2개의 상충부로 올라가게 되어 있어 아이들의 주거공간과 부모들의 방을 연결하고 있다. 


Viewed from the front, the house completed by Pitsou Kedem Architects in Ramat Gan, Israel, looks like a monolithic operation of materials with a deep, monochromatic range of colors.

Three rectangular prisms, lain upon one another, into a peaceful composition, stable and subdued, appearing as heavy masses. A second, discerning glance reveals a dramatic encounter of materials taken from two separate worlds poured, massive concrete and glass panels, creating a semitransparent wall with a decisive line running through it.



Program: single-family house
Architects: Pitsou Kedem Architects
Design team: Pitsou Kedem, Noa Groman
Architect in charge: Noa Groman
Lighting design: Orly Avron Alkabes
Styling for photography: Eti Buskila
Area: 500 sqm
Completion: 2015

The variations of opaque glass yields a colossal appearance of yet more concreteness unifying the building’s constructionyet still natural. The glass acts to embrace the light allowing it to pour in, controlling its every move.

While the front facade is an abstract creation conceptually assuring the blending of identity and function, the rear facade graphically expresses threedimensionality, the probing of depth and the feeling of brightness and freedom.

A glance at the side facades explains the process of exposure and illumination beginning at the opaque facade facing the road and leading to the facades facing the yard and pool.

The entrance to the home occurs on the western side at the patio garden, starting from the basement leading to the living rooms. The living rooms are double in size and face the southern gardens. Two staircases lead to the living areas, one descending to the children’s area and another ascending to two additional levels, one containing the children’s living rooms and another with the parents rooms.

The design of the space and their dispersal upon four planes creates in each one a sense of maximal privacy and although none is entirely exposed each of them comfortably access the exterior. Thus a structure of concrete and glass of various transparencies is created, the materials stray between one another as the visitor strays between the structure itself.



















from  domusweb

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY