*마카오,오리엔탈 만다린 팬트하우스 [ PplusP Designers ] 38F-39F Mandarin Oriental Apartments

반응형

오리엔탈 만다린 펜트하우스의 주요한 컨셉방향은 자연에서 추출한 에센스를 거주자의 럭셔리한 라이프 스타일을 보장하는 현대적 공간의 재해석에 있다. 프로텍트; 외부로 부터의 보호, 쉘터(안식처)의 의미로 나무는 자연을 재해석한 인테리어 디자인의 핵심 모티브로 하우스 내부 곳 곳에 적용된다. 먼저 거실 중심부에 자리한 천장과 화이트 갤러리는 거대한 아름드리 나무를 형상화한 엘레강스 디자인으로 포근한 휴식공간 생성한다. 식당은 긴 우드테이블을 중앙에 배치 많은 손님들과의 식사를 즐길수 있도록 디자인되며 마블 스트럭쳐로 짜여진 텔레비젼과 벽난로에서 정점을 이룬다. 이와 반대로 마스터룸은 진중한 분위기로 (마치 나무로 비유하면 뿌리, 밑둥같은 느낌?) 블랙월과 딥브라운 컬러 배색으로 또다른 럭셔리 공간을 창출한다.

reviewed by SJ,오사


PplusP Designers have designed the 38/F-39/F Mandarin Oriental Apartments in Macau.

The principle concept established for this project at the Mandarin Oriental in Macau, is to embody tranquility at its essence through capturing the elements of nature.

The Tree is symbolic of being protective, sheltering and being able to nurture life-giving energy. The idea is to allow its occupants to enter a nature-inspired living space, where they could feel relaxed and safe within the comfort of their own home.

Walking through the entrance door reveals a welcoming feeling of freshness with leaves are blowing and swaying towards the ceiling.




Abstract tree branches encircle the living area are accentuated by the autumn leaves which project along the curved decorative feature. This curved feature along with the reflective ceiling feature recreates an experience akin to laying under a tree with reveals of light breaking though the tree canopy. Earthy tones and choice of natural materials enhances the natural feeling within the space.

The dining room reciprocates the natural style of the living room with added elegance. The long wooden dining table, capable of accommodating a large number of guests, directly joins into the polished marble structure with a concealed television which is available for viewing when hosting. Alongside is a fireplace installed on the wall, highlighting the contrasting material of the shelving.

The stair features draws you in to continue the story as it unfolds towards the second floor. The rose gold finish brings life to the staircase. The handrail enhances the contemporary feel by implementing the elongated shape of tree stems. Adjacent to the living room, the ceiling of the second floor is designed with the pattern of abstract tree branches.

The wall hung grey marble TV wall extends along the corridor wall; the corridor opens up to a cozy corner for enjoying your favourite beverage. Contrasting with the material used on the wall, the warm wooden flooring covered with a stone shape rug captures the essence of nature.

The master bedroom has been purposely designed in a deep brown color with a back wall feature designed to simulate tree trunks layered upon one another. As well as looking natural, the choice of colours and materials offers a sense of luxury in this area.

Concealed behind the grey and white marble finished wall, the bedrooms has been designed to the same extent as the master bedroom. The bed is framed by unique bed side cabinet features in a copper finish, whilst the lighting creates the illusion of light simmering through a tree canopy.

The bedroom wall and wardrobe are covered with glass to visually enlarge the space and the geometric carpet adds texture and colour, giving a playful touch to the glamorous room.






















from contemporist

그리드형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 마카오 | 마카오
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY