*베이징 키즈센터 [ SAKO Architects ] Family Box in Beijing

반응형

훼밀리 박스는 어린이들을 위한 교육시설로 베이징 시내 중심가 주거단지에 자리한다. 센터의 주요한 인테리어 컨셉은 컬러풀 트리를 발전시킨 놀이공간으로 3개층에 배치된 12개의 거대한 실린더로 구현된다. 컬러풀한 실린더는 2층과 3층을 구분하는구분자인 동시에 각 개실 및 공간에 랜덤하게 배치되며 각 공간의 성격 및 활동을 정의한다. -다양한 자유곡선 형태의 오프닝, 다른 컬러로 실린더는 삽입된다.- 센터의 퍼블릭 프로그램은 다음과 같이 3개층에 분산 배치된다; 먼저 주출입구는 어린이들을 위한 3개의 풀장과 함께 그라운드 레벨에 위치한다. 2층과 3층은 15개의 교실과 주방, 슈퍼마켓, 음악실, 댄스실, 카페테리아와 내부 놀이공간을 포함하는 액티비티 룸으로 구성된다.

reviewed by SJ,오사


FAMILY BOX in Beijing is an early childhood education center located in the residential area of Beijing CBD. The design of the center was developed from a concept of colorful trees; the final design reflects this in an abstract and playful way.




Architects: SAKO Architects
Location: Beijing, Beijing,
Architect In Charge: Keiichiro SAKO, Kumiko Fukasawa
Area: 4150.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Ruijing Photo
Constructer: Shenzhen Weiye Decoration Group
Client: Beijing Family Box

The public program of the center is distributed over the three stories of the building. The main entrance is at the ground floor together with the center’s three children’s swimming pools. The second and third floors are home to 15 separate class and activity rooms including a kitchen, a supermarket, a music room, a dance room, a cafeteria and an indoor exercise and play area.

Twelve large colorful cylinders divide the space on the second and third floors. Placed seemingly at random these cylinders, and the interstitial spaces they define become the different rooms and activities within the center. The different colors, the variations of free form curved openings, and the inclined walls of the cylinders strengthen the playful atmosphere of the center.

A central corridor links to all the cylinders and provides a space on the third floor where children can see all the different forms, openings and inclined walls of the ‘trees’.

White finishes and worm-lighting have been employed throughout the center allowing the cheerfully colored themes to play feature roles in the space.

The center provides an optimal educational environment where children can engage in a great variety of activities and enrich their imaginations. The variation of spaces creates a joyful and pleasant space that stimulates the curiosity of children.




from  archdaily


그리드형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 중국 | 북경
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY