*워킹 인더 파크, 오피스를 거닐다 [ ATG ] A Walk In The Park

반응형

마치 공원을 거닐듯이, 유쾌한 산책이 시작된다. 이번 오피스랜드스케이프는 직원들과 고객들간의 간극을 좁히는 밀착된 내부환경 구축을 목표로 다음과 같은 인테리어 디자인이 적용된다. 먼저 트리로 부터 모티베이션된 우드 스트럭쳐 시스템은 회사이미지의 재고와 디자인 방향성에 초첨을 맞추며 유리 파티션과 소음보드 및 공간을 구획하는 드라이월 시스템으로 각 부서간의 프라이버시와 오프닝의 적절하게 조정되도록 디자인 된다. 특히 각 레벨공간에 위치한 소셜 스페이스; 미팅공간은 독립적인 부스형태로 유연한 복도를 따라 생성, 직원과 고객들의 원활한 커뮤니티 보장과 효율적인 비즈니스 환경을 생성시킨다. 여기에 파스텔 톤의 컬러 코드는 유연한 내부 공간의 밝은 이미지를 배가 시킨다.

reviewed by SJ,오사


As the conceptual title might imply, Stockholm based Note Design Studios work for Swedish company ATG, could have been an easy and smooth project, a walk in the park.

Note was commissioned by horse racing and betting company ATG to re-do an office floor consisting of 2000 sqm conventional office space, with fixed partitions and what have you, to an open landscape floor plan.

At the time, ATG underwent major structural changes to their organisation. New business strategies were being launched with a proper manifesto, and they needed a new office layout to implement, and enhance, the new company structure and the communication in-between the four different departements residing on the floor.




A Walk in the Park, Stockholm
Program: office
Architects: Note Design Studio
Client: AB Trav och Galopp (ATG)
Project Manager: Anders Josefsson
Furnitures Retailer: Lindelöf AB Stockholm
Area: 2,000 sqm
Completion: 2014

A Walk In The Park became the simple solution to a complex problem. Note focused their effort on an ingenious and accessible floor plan, easily understandable by both staff and visitors, with inspiration coming from parkways and trails leading through a lush and dense forest.

Wooden abstract tree-like structures became the bridge between the concept and the ATG brand, implemented in interior details like glazed partitions, sound absorbers and walls structures, giving each departement the right balance of openness and privacy. And in the heart of the floor plan lies the office café, where official meetings are being held, much like a tribes meeting, but also has the function of an area for communal gathering.

Throughout ATG’s office you will find small areas for meetings with various levels of privacy. Park benches line the pathways, hide-away places for the important phone call, and sound proof rooms whenever maximum privacy is required.

Thus, all needs are met for an open and engaging floor plan, with the benefits of communication and co-operation, and at the same time covering the employees needs for privacy and integrity while doing business.






from  domusweb



이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 스웨덴 | 스톡홀름
도움말 Daum 지도

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET