*빅토리안 테라스 하우스 리노베이션 [ Studio Gil ] Concrete house, London

반응형


이스트 런던 마일엔드에 위치한 빅토리안 테라스 하우스 리노베이션은 내외부의 밀착된 거주환경 구축을 통해 한정적인 내부환경 확장과 지속가능한 거주공간 확보에 있다. 기존 컨텍스트를 존중, 최소한의 리모델링 과정을 통해 확장된 내부는 폴딩도어로 거실과 후면 테라스를 연속된 공간으로 연장하며 풍부한 자연채광 유입은 물론 광활한 거주공간을 확보한다. 무엇보다 백색의 콘크리트와 플라이 우드 마감 그리고 재사용된 오래된 목재, 브러쉬 처리된 스틸 등 현대적인 재료의 물성은 기존 벽돌, 팀버와의 조화를 통해 인테리어 디자인이 추구하는 내츄럴한 공간구현을 가능케 한다.

reviewed by SJ,오사


Situated in Mile End, East London, Studio Gil were commissioned by the owner of a Victorian terraced house within a conservation area to look at options for creating an extension towards the rear of the property and improved remodelling of the existing interior spaces.

The proposed solution consisted of creating an ‘infill’ rear extension with connecting views right throughout the house, whilst also creating a physical connection with the existing rear garden.




Concrete house, London
Program: extension and interior design
Architects: Studio Gil
Team members: Pedro Gil, Kevin Widger, Christo Meyer, Tom Melson
Completion: June 2014


The interior of the house was massaged to create wider access corridors, improved natural light, and an upgrade in finishes.

The project takes an explicit interest in engaging with existing and proposed surface and materials in a very honest way. A selective palette of proposed materials comprising of white concrete, finish face plywood, reclaimed Iroko timber, and brushed steel was chosen and applied to various surfaces and finishes throughout to complement the existing brickwork and timber construction of the house. Wherever possible, materials were left in their ‘raw’ state so as to emphasise the texture and surface of the material.

The rear extension is flooded with natural light through the use of skylights and a new glazed wall that opens to the rear reinforcing a connection with the existing garden. White concrete and Iroko timber from the internal palette of materials are carried to the external garden surfaces forming utilitarian roles such as planters, benching, barbecue, and storage. The garden is conceived as an external room that will be frequented as much as the internal spaces.




from  domusweb




728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 영국 | 런던
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY