*인터렉티브 오피스랜드스케이프 [ WORKac ] wieden+kennedy's 50,000 sq.ft new york office space

반응형



인터렉티브 오피스랜드스케이프. 광고대행사 wieden+kennedy 의 새로운 뉴욕오피스는 도시의 밀집된 환경을 투영, 다양한 컨텐츠 및 개별적인 업무환경을 보장하는 동시에 광고회사의 특수성을 (다양한 분야의 결합, 합성을 통해 창의적인 생산활동을 위한 공간 확보) 반영한 창의적인 비즈니스환경 구축을 목적으로 놀이+오피스가 결합된 공간을 구현한다. 이는 소통지향형 공간의 생성과 열린건축으로 다양한 크기, 볼륨의 소통공간을 배치한다. 2개층에 걸쳐 생성된 원형 보이드& 원형계단은 레벨분리된 두개의 수평공간을 연결하는 동선이자 스탠드형 좌석으로 근무자들의 자유로운 소통을 보장하는 매개공간으로 사용된다.

reviewed by SJ,오사


american firm work architecture company (workAC) design for renowned advertising agency wieden+kennedy‘s 50,000 sq.ft new york office embraces urban density as its motto: a minimal compression of individual work spaces that opens up room for a gradient of diverse collective spaces. the overall architecture moves away from the ‘office as a playground’, to put work back at the heart of creative work.

because work at wieden+kennedy is highly collaborative, workAC designed the widest possible range of discussion spaces to accommodate meetings and gatherings of varying size, privacy levels, and duration. throughout, teams can choose to hold quick reviews standing up at 10 foot long over-the-counter blackened steel tables, have informal discussions in lounges with comfortable furniture and natural wood floors, or gather in the kitchens for working lunches.

more traditional meetings can be held in conference rooms that range in scale from smaller, intimate ‘phonebooths,’ to ‘picnic-table’ meeting rooms that accommodate up to 10 people to larger, formal ‘widen-long’ conference rooms. glass walls create a sense of lightness and transparency to the space. clusters of these different meeting spaces are organized around groups of 20-25 people in open offices, featuring polished concrete floors.

a series of larger collective ‘moments’ are distributed vertically to serve as the connective tissue for the agency. these spaces open up views across the office through circular oculi that create the largest possible openings in the floor slab while minimizing structural impact. connecting the 6th and 7th floors, a circular shaped, walnut-clad ‘coin stair’ features bleacher seating that can accommodate office-wide meetings or informal discussions below a spider-shaped structure that transfers load from a removed column.




from  designboom


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY