*그라운드 제로, 911메모리얼 뮤지엄 National September 11 Memorial Museum Celebrates Opening

반응형


빛과 어둠, 그사이에 위치한 그라운드 제로, 도시로 부터 분리된. 911메모리얼 뮤지엄은 온전히 그 시간의 흔적들과 조각들을 자신의 품 속에서 가둔다. 현실과 과거를 연결하는 브릿지; 두개의 글래스 파빌리온은 이전 두개의 타워를 연상시키는 시퀀스 연출과 지하세계; 이전의 어둠에 대한 안전한 가이드로 방문자들을 인도한다. 잃어버린 3천여명의 생활이 담긴 공간 속 무어라 말할 수 없는 숙연함이 밀려온다.


reviewed by SJ,오사


Today marked the ceremonially opening of the National September 11 Memorial Museum. Set to officially open to the public next Wednesday (May 21), the subterranean museum has already made headlines for its emotional 70 foot decent to the bedrock of the World Trade Center Towers.

Prior to entering the museum’s interior, visitors must first walk past the footprints of the Twin Towers, commemorated by Handel Architects’ cascading granite voids, before entering a Snøhetta-designed stainless steel and glass pavilion that is the museum’s entrance.

As Snøhetta’s founding partner, Craig Dyker describes, the pavilion’s main purpose is to serve as the “threshold between the everyday life of the city and the uniquely spiritual quality of the Memorial.”




Architects: Snohetta
Location: World Trade Center Site, Liberty Street, , NY 10006, USA
Architect Of Record: Adamson Associates
Smep: Buro Happold
Height : 75 feet; 3 floors
Area: 50000.0 ft2
Year: 2014
Photographs: Jeff Goldberg / ESTO


“Complementing the power and simplicity of the pools and the trees, Snøhetta has designed a visually-accessible, unimposing, building which is fully integrated into the Memorial site. With its low, horizontal form and its uplifting geometry the Pavilion acts as a bridge between two worlds – between the Memorial and the Museum, the above and below ground, the light and dark, between collective and individual experiences.”

“Certain characteristics of the Museum Pavilion seem reminiscent of the original towers, while at other times these notions are only alluded to. The alternating reflective treatment of the façade will mirror the changing seasons, revealing the Pavilion’s differing qualities throughout the year. Inclined, reflective and transparent surfaces encourage people to walk up close, touch and gaze into the building. Once inside, visitors look out through the Pavilion’s atrium to see others peer in, and begin a physical and mental transition in the journey from above to below ground.”

“Within the atrium stand two structural columns rescued from the original towers. Although removed from their former location and function, they mark the site with their own profound and aesthetic gesture.”

“The Pavilion’s light and airy materials allow daylight into the Museum below grade, commemorating the Pavilion’s tenuous relationship with the ground, equal parts weightless and hopeful.”

Exhibition space and a private “family room” for the victims of 9/11 are provided within the pavilion, along with ticketing information, an atrium, auditorium and other amenities. From here, visitors are welcomed to embark on their decent down a gentle procession towards the culmination of the Davis Brody Bond-designed memorial museum: the bedrock and two exhibitions in which honor the nearly 3,000 lives lost and the day of terror itself.

Stay tuned for more information and images from within the sunken museum’s interior.



from  archdaily


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY