*브라이튼 하우스 [ InForm] Brighton House

반응형


호주 멜버른 교외지역, 브라이튼 하우스는 거주자에게 쾌적한 거주환경을 제공하는 다음과 같은 여러 장치로 쿼드 컨셉을 완성한다. 각 공간을 연결하는 중심에 위치한 주동선, 프라빗 야외활동과의 연계 및 외부환경을 적극적으로 유입하는 전창, 쾌적한 거주환경을 향상시키는 2개층 높이의 보이드 스페이스, 그리고 후면부에 자리한 발코니를 통해 내외부는 밀착되며 각 내부공간은 통합된다.


reviewed by SJ


InForm have designed a family home in Brighton, a suburb of Melbourne, Australia.

This five-bedroom family home, custom designed in collaboration with our clients, is located in the Bayside suburb of Brighton.
The central circulation spine, full height glazing, double height internal voids and deep rear loggia are features of the Quad concept. The floor plan maximises the width of the house, thereby maximising the depth of the north facing rear garden and pool enclosure.
Unique to this project is the side access to a double height entry hall and stairwell, as well as the integration of a Poliform kitchen. Beautifully orientated, the kitchen and living spaces enjoy northern aspects to the garden and pool, as does the master bedroom on the upper level, while the meals area relates to an eastern courtyard capturing the morning sun.
The material palette is sophisticated and timeless, including stained western red cedar and natural cement render with contrasting crisp white fascias and soffits. Internally stained oak and dark carpet floors offset white walls, creating a classic backdrop to feature joinery items.




from  contemporist


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY