*어반 레지던스 퍼블릭 파크 [ Espace Libre ] Asnières Residential Park


두개의 도시공간을 접합합니다.

도시를 위한 도시 공용 공간과 학교부지에 속한 공용부지를 합쳐

도시속 단절된 흐름을 연결하는 도시공원으로 재구성합니다.

프로젝트의 주된 관점은 레벨차이가 있는 두개의 존을 연결하여 도시광장을 형성하는 것과

이 광장을 관통하는 연결통로로 단절된 도시공간을 연결하는데 있습니다.

자연적-도시계획으로 인하여 형성된 지형적 특징-으로 형성된

지형적 특징을 반영한 광장은 리니어하며 폴딩된 공간구조를 가집니다.

이렇게 형성된 중앙 광장을 둘러 싼 랜드스케이프는 도시에 속해 있는 상단 레벨의

6세 미만 놀이터를 포함한 조경과 학교부지에 속한 하단레벨의

청소년 놀이 및 조경공간으로 구분됩니다.

밀집된 도시생활 속에 지역주민들을 위한 숨통공간으로 향후 지역 커뮤니티를

담당하는 퍼블릭 스페이스로의 성장을 기대해 봅니다.


reviewed by SJ


Located in the heart of Asnières sur Seine, a plot of 6000 m² on two levels becomes a meeting place for the population . As an urban staple it helps build a missing link between the different neighborhoods, college and high school, which revolves around this space. To link the two sides of the square, a fold has achieved in the axis of the two entrances thereby making more  natural path between them. Playgrounds suround the plot center of the square, of whom the top level, is reserved for children under 6 years, while the lower level is open to teens. A second square plot serves to college while acting as a gateway to the development. Moreover, a species-specific mono, lavender, is planted on the edge of the high level to emphasize the link between the two entrances.




Landscape Architecture: Espace Libre
Designer: Anaël Maulay
Location: France, Asnières sur Seine, 138 rue du Ménil
Design: 2011
Construction: 2012
Area: 6200m²
Budget: 700 000 euros
Image credits and text: Espace Libre



from  landezine


댓글(0)

Designed by JB FACTORY