*컬러와 공간이 만드는 앙상블 소셜센터 [ Ferrer Arquitectos ] “Los Almendros” Social Center


다양한 컬러와 다양한 형상의 조합이 인상적인 커뮤니티 센터 입니다.

그린, 엘로우, 레드의 강렬한 컬러는 각기 다른 형상의 메인컬러로

사용되어 센터내 각 프로그램을 직설적으로 나타냅니다.

이러한 원색적인 컬러와 다양한 형태의 조합은 자칫 유아스러운

구조물을 잉태하기도 하지만 이번 커뮤니티 센터는 이런 기후를

조화로운 볼륨감으로 극복하는 센스를 보여줍니다.


reviewed by SJ



A covered public square: this was the initial idea behind the design that has been seen through to the end. Its elevated and privileged location in one of the routes into Almería, ensure that this design places a strong emphasis on the view. The terrace in the café hangs over the site, providing a sensation of weightlessness set against the round presence of the roof that emerges from the ground.



Architects: Ferrer Arquitectos
Location: Av. de la Sierra de Tabernas, , Spain
Design Team: José Ángel Ferrer
Architectural Technologist: Manuel Alonso
Internal Collaborators: Antonio García, Antonio Palenzuela, Fernando Mateos, Miguel García Haro
Project Year: 2006
Photographs: David Frutos

Project Area: 2,918.84 sqm
External Collaborators: Sondeal and Secoal Ingenieros
Contractor: UTE Copsa-Salcoa


Several different and complementary uses are grouped together under the title of “integration centre”, which is reflected on the exterior by different forms. Each use is translated into various separate blocks that interact with each other, underneath the imposing presence of the huge roof that provides the whole centre with the necessary unity.



from  archdaily


이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY