*네덜란드 워터라인 랜드스케이프 [ Rietveld Landscape + Atelier de Lyon ] Fort Werk aan ‘t Spoel


네덜란드 워터라인을 따라 자연스럽게 형성된 랜드스케이프를 봅니다.

과거의 전략적 방어선은 이제 사람과 사람을 이어주는 아웃도어 퍼블릭 스페이스

이용됩니다. 또한 이것은 사람들의 커뮤니티를 위한 공간이기도 하지만

치수관제를 위한 기능을 완벽하게 수행 할 수 있도록 계획되었습니다.

국토개발의 효율적인 관리 뿐만 아니라 거주민에게도 활용도가 높은

아웃도어 스페이스로 활용됩니다.


reviewed by SJ


Fort “Werk aan ‘t Spoel” is a national monument dating from 1794. Part of the New Dutch Waterline – a military defence line making use of intentional flooding – it served to protect one of the inundation locks. The municipality of Culemborg and Foundation Werk aan ‘t Spoel would like to see the derelict fort become a public attraction. In its new function, the fort and a yet to be built fort house should be able to accommodate a wide variety of events and activities initiated by the inhabitants of Culemborg. Rietveld Landscape | Atelier de Lyon have translated these ambitions into a cohesive design in which the former inundation lock is referred to as well.



Architects: Rietveld Landscape + Atelier de Lyon
Location: ,
Project Year: 2011
Photographs: Rob ‘t Hart

Client: Municipality of Culemborg


The design takes its inspiration from the fort’s rich past without historicizing it. It can be understood as an enormous grass sculpture integrating both new and historical elements such as the bunkers, the bombproof buildings and an amphitheatre. The project brings together several local and regional activities; as such, it forms an example of a new type of public domain and has the potential to become one of the most important attractions of the New Dutch Waterline.



from  archdaily


이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY