*반투명 플라스틱 골판넬을 이용한 경제적 리노베이션 [ 20.87 ] Building Tilelamp at Casa do Lado

반응형


브라질 디자인 스튜디오 20.87 손에 새롭게 태어난 갤러리는 심플하며 아이콘화

디자인 환경으로 도시를 비추는 커다란 램프로 재구성됩니다.

디자인 스토어 미카사의 의뢰로 시작된 프로젝트는 미카사와 접하고 있는 오랜된 주거를

미카사의 디자인 제품을 전시하는 갤러리로 리노베이션하는 프로젝트로

건축물을 감싸고 있는 반투명한 플라스틱 골판넬이 인상적인 볼륨을 보여줍니다.

특히 건축물을 덮고 있는 반투명한 플라스틱 골판넬은 사전에 제작되어 부착된

우드프레임-플라스틱 판넬을 부착하기 위해 기존 주거 외단부에

우드프레임을 제작하여 부착합니다.-에 스크류로 간단히 접합됩니다.

그리고 그사이에 갤러리를 어반램프로 변신시키는 엘이디 조명을 설치합니다.


심플한만큼 건축의 메세지가 강력하게 전달됩니다. 그리고 무엇보다 경제적 입니다.


reviewed by SJ


Brazilian studio 20.87 has used plastic panels and LED lighting to transform an old house in São Paulo into a giant lamp.

The translucent corrugated panels were screwed to a wooden frame placed around the building, allowing the lighting mounted around the edges of the facade to diffuse through.

The former house is located beside design store MiCasa and is used as a gallery for design exhibitions.



The project was developed as a request of design store MiCasa. It consists of the scenographic customization of the adjacent building to the store, in order to host an art exhibition in its interior.

After the concept was defined, the construction lasted approximately four weeks. To start with, we decided where the LED tapes would be placed.

Simultaneously, we constructed a wood structure to receive the tile covering.

With the conclusion of the installation of the lighting, the structure was fixated on the walls of the house at a distance of 20 centimeters from the original construction in order to leave a space between the wall and the tiles, making the lighting more subtle and correcting any sort of irregularities that could be present in the surface of the walls.

The tiles were custom made for the project and fixated with screws.

The permanence of the installation is of approximately 6 to 10 months, for a new building will be constructed in the same ground afterwards.




from  dezeen


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY