*오프닝으로 연결된 하우스 [ Suppose Design Office ] House in Kokubunji

하우스 내부를 구분짓는 각기 다른 공간들은 서로 연결되고
확장되면서 커다란 하나의 볼륨을 이루고 있습니다.
거주의 메인 활동이 이루어지는 생활공간
숙면을 위한 개인적인 공간 침실은 주거를 이루는 가장 기본적인
구성으로 정직하며 심플한 우드프레임 하우스에서도 그대로 반영되고 있습니다.
재미있는 것은 서두에서 이야기 한 것처럼 열려 있는 각 공간들이 입니다.
각 공간들을 구획하기 위한 벽들은-벽식구조-최소한의
구조적인 벽들을 제외하고는 모두 제거하여 시원한 오프닝을
보여줍니다. 이렇게 구획된 공간들은 각각의 공간들로 서스럼없이 넘어가며
연결 및 확장됩니다.
-흠, 가만 보면 집에 문이 없네요. 프라이버시는 어떻게?-
여기에 1층과 2층을 연결하는 보이드스페이스는 수평적 확장을 다시
수직적 확장으로 방향을 변화시킵니다.

어떻게 작아보이기도 하지만 보는 시각에 따라
커보이는 주거공간입니다.

reviewed by SJ


Contained within a rectangular wooden volume, the family house accommodates rooms for living and sleeping on its two main floors, plus an open-plan loft accessed by ladders.


Location: Kokubunji city,Tokyo,Japan

Principal use: personal house

Site area: 109.11sqm

Building area: 62.53sqm

Total floor area: 119.21sqm ( 1F:62.53sqm 2F:56.68sqm )

Completion: September. 2011

Design period: November.2009-December.2010

Construction period: December.2010-September. 2011

Structure: Wood

Storeys: 2

Client: a couple and two children

Project architect: Makoto Tanijiri [suppose design office]+ Hiroshi Ohno [Ohno JAPAN]

Project team: Makoto Tanijiri [suppose design office]+ Hiroshi Ohno [Ohno JAPAN], in-charge;Keisuke Katayama


Some rooms on the ground floor are set at a lower level than the corridors, while the attic storage areas are raised up slightly higher than the surrounding floor.



Narrow handrails screen balconies on the upper two floors, so residents have to be careful not to slip over the edges.












from  dezeen

댓글(0)

Designed by JB FACTORY