*록 뮤지엄 [ MVRDV + COBE architects ] ROCKmagneten


록을 위한 공간, 록에게 공간을 헌사하다.


dutch practice MVRDV has collaborated with danish firm COBE architects submitted the winning proposal 'ROCKmagneten', an international competition to design the danish rock museum along with facilities for the roskilde festival folkschool and headquarters for the roskilde rock festival in roskilde, denmark. positioned between the urban center and current festival grounds, this former unicon concrete factory will be transformed into a multifunctional creative hub to host famous the area's annual rock event. the informal structure is currently used by artists, skaters and musicians and will maintain the existing atmosphere by positioning volumes above the existing halls. the rough character of the old industrial spaces will be preserved although insulated and opened to introduce natural daylight. open rooms will be interconnected while a large section of the program will remain undefined for temporary activities, events, exhibitions and impromptu gatherings.




location: roskilde, denmarkclient: danmarks rock museum in collaboration with roskilde festival højskole and roskildegruppen
program:
rockmuseum, folk high school and offices, and urban masterplan
size:
10.881 m2
status:
1st prize in competition 2011
collaborators:
mvrdv, liw planning, arup london, wessberg and transsolar energietechnik


기존 공장블록을 새롭게 리뉴얼하여 락의 뮤지엄과

각종 페스티발이 열리는 장소로 제안

락 뮤지엄, 락콘서트가 가능한 오픈 에어 홀 그리고

교육시홀은 주간에 창조적이며 안락한 환경을 제공하다도록 리노베이션 됨 퍼블릭 앤 컴언 시설은 홀 안에 위치함 세개로 나누어진 빌딩 볼륨은 기존홀과 플러그인 된다 덴마크 록 뮤지엄 페스티발 폭크스쿨 그리고 헤드쿼터


three dominant rectangular blocks hover above the vintage factory. surfaced with gold spikes, the museum entity will contain 3,000 square meters of galleries presenting a rock star experience to visitors. the entry plaza's red carpet creates a glamorous celebrity entrance while the grand square dually serves to hold open air concerts. the headquarters block evokes the form of stacked loudspeakers, clad with black rubber to complete its appearance. the educational building is a three level circular volume which contains 80 student dorms. green technologies have been incorporated into the masterplan to ensure the continuation of the organizations sustainable vision.






from  designboom

댓글(0)

Designed by JB FACTORY