*다이나믹 빅홀 [ GROUP A ] BP Office

반응형

물과 기름은 섞이지 않지만 산업단지와 호수가 만나는 공원에 위치한
네덜란드 최대 오일회사 BP는 다이나믹한 볼륨으로 융화하여 새로운
기업이미지를 창출한다.
그라운드 레벨의 그린에서 부터 자연스럽게 연결되는 공간은 내부로 깊숙히 확장되며
빅홀을 형성시킨다. 빅홀 위에 설치된 탑라이트로 부터 유입되는 자연채광은
다이나믹한 우드월에 맺히면서 또다른 이미지를 구현한다.
이와 같은 빅홀은 내부환경을 쾌적하게 유지시키는 동시에 미적인 공간감을
직원들에게 전달함으로써 인간존중의 철학적 의미를 보게된다.

reviewed by SJ


BP Raffinaderij Rotterdam is both the largest and the youngest oil company operating in the Netherlands. The companies strong and dynamic character will be expressed in the design of their new main office.


The office will be located close to the BP refinery, but at the same time the safety of BP employees has to be guaranteed. GROUP A has met these demands by designing a building that takes BP’s core values as a point of departure, thus creating a sustainable, safe and healthy environment for dedicated and proud employees. The buildings location on the d’Arcyweg is situated on the edge of the tough, industrial landscape of the refineries and the green, watery landscape of the Brielle lake. Its position right in between these two very different areas bordering the A15 motorway ensures that the location will be a landmark.

On the north side the building is hidden in a new artificial dune, while it appears to be ‘breaking’ out of this dune on the south side. By embedding the building into the landscape, safety measures against the explosion hazard posed by the refineries are being complied with. The head office is a dynamic expression of the connection between landscape and building mass.




from  contemporist

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET