*헐리우드 힐 레지던스 [ XTEN architecture ] nakahouse

반응형

 멀리 보이는 헐리우드 사인과 언덕위에
자리 잡은 싱글훼밀리 주거는 서로만 알아 들을 수 있는 사인을 보낸다.
천혜의 파노라바 뷰를 감상 할 수 있도록
바닥부터 천장까지 열린 전창 글래스와
슬라이딩 도어는 내외부를 구획하는 동시에
내부공간을 외부 테라스로 확장시키는 역활을 수행한다.
레지던스를 이루는 상반된 두개의 얼굴은
부드러우면서 매트한 블랙플라스터와 블링블링한
화이트 재질로 구성되어 강렬한 대비와 조화로 디자인 되었다.
외부와 내부, 블랙과 화이트, 1960년대와 컴템포러리,
이렇게 상반된 두개의 시선은 레지던스를 이끌어가는
주요한 모티베이션으로 작용하여 나카하우스의 절묘한
디자인과 공간구성을 돋보이게 한다.

reviewed by SJ



based in california and switzerland, XTEN architecture has completed 'nakahouse', a single family residence located
in hollywood hills, california, USA. sited along the steep slopes below the hollywood sign, the dwelling is a contemporary
update to an established home from the 1960's. geotechnical, zoning and budget limitations mandated the reuse of
the existing footprint and foundations as a basis for the home's new design. the interior arrangement was reconfigured
and a series of outdoor terraces were projected from all angles to maximize views of the surrounding landscape.


floor to ceiling glass windows and sliding doors blur the boundary between the indoor and outdoor areas extending
the living spaces to the terraces. exterior stairs lead to a roof deck with unobstructed views of the beechwood canyon,
griffith park observatory and natural ravines. the smooth black plaster facade intentionally creates a stark contrast
with the white washed surfaces inside the home. lacquered cabinetry, epoxy resin floors and painted metal produce
a monochromatic and uniform interior which blends the separate rooms into one continuous space.




from  designboom
728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY