*빛, 보육시설을 정의하다 [ Archivision Hirotani Studio ] The Leimond Nursery School

반응형

빛은 공간을 만들고 컬러는 공간을 정의한다.
일본에 위치한 0세부터 5세까지의 영유아를 위한 보육시설은
빛과 다양한 컬러가 만나 색다른 공간감을
제공한다.
비비드한 컬러는 각기 다른 공간에 각기 다른 컬러로
매치되며, 여기에 빛의 유입은 컬러를 공간화 시킨다.
빛에 대한 깊은 이해가 만들어내는 공간이
참으로 좋다.
(우리 아이들에게 이와같은 공간을 접하게
해주는 것도 휼륭한 교육이라는 생각이 든다.)

reviewed by SJ

This nursery school for children, from years zero to five years, stands on the outskirts of Nagahama city in Shiga prefecture. The school has been planned as a single-storey structure with a feeling of transparency between each of the spaces as well as the exterior landscape and, the “House of Light”,as we call it, has been placed in the main nursery area.


Architects: Archivision Hirotani Studio / Hirotani Yoshihiro and Ishida Yusaku
Location: ,
Structural Engineering: Umezawa structural engineers
Mechanical Engineering: Azu planning
General Contractor: K.K.Okuda Koumuten
Client: Social Welfare Corporation Lemonkai
Project Year: 2011
Photographs: Kurumata Tamotsu



What we mean by the “House of Light” are conical, square light-wells of different shapes, different color and facing different directions in the high ceiling bringing in various “lights” into the interior space, changing with the time and the seasons.



The children may be able to feel the changes of these “lights”, even chase them and play with them, and to enjoy this gift of “light” in their daily activities.



Furthermore, the shape of the “House of Light” may be seen from the outside as its unique silhouettes are outlined against the almost unchanging rural scenery, providing it with a little more character.




from  archdaily
728x90
반응형

댓글(2)

Designed by JB FACTORY