* 버티컬 슈즈 샵[ Chris Briffa Architects ] Shoe Shop In Valletta

6평 남짓되는 작은 크기의 공간을 수직으로 확장하여
디스플레이공간을 극대화 했어요.
스킵으로 3개층을 연결하는 계단은 수직으로 공간을
확장시키는 동시에 매장의 주 상품인 구두를 진열 할 수 있는
테이블의 역활까지 훌륭히 수행하고 있어요.
특히 공간의 구성과 상품의 이미지가 잘 매치가 되어 상점으로써 좋은 공간을 만들었어요.
고객이 상점의 다양한 공간의 경험을 체험하면서 자연스럽게
상품(구두) 또한 체험하면서 신어보고(계단에 앉아서) 또 자연스럽게
이동하게 되는 순환구조를 가지고 있어요.
현실에 없는 컨셉만 쫒아 건축가의 욕심만 채우는 건물을 만드는 것이 아닌
상점의 프로그램( 물건을 팔기위한 극대화된 공간의 필요)을 충분히
만족시키는 적극적인 공간계획이야 말로 진정한 건축 디자인 아닐까 싶네요.

The site for a new shoe shop in Valletta, presented a very limited volume – one 3x7m room with an underlying basement – which provided the most significant challenge. From the early sketches, we adopted a vertical approach rather than a horizontal one, and the volume was fragmented into one giant staircase which would combine display, seating, storage and all services into one.

We imagined clients walking up, down and around the stairs, choosing their favourite shoes and actually sitting next to them to try them on, rather than looking at the merchandise through a glass. The experience of being surrounded by the products, together with the constantly changing vistas while exploring the shop enhances both the shopper and the shopped in a surreal, stepped space reminiscent of Japanese shoe-box architecture adorned by traditional Maltese textures; wrought iron railings, the Maltese eight-pointed cross, traditional lace.

Architects: Chris Briffa Architects
Design: Chris Briffa, Bernard Vella, Marcia Calleja
Location: Valletta, Malta
Client: One Fashion Ltd
Project year: 2007
Photographs: Ali Tollervey, Chris Briffa Architects, David Pisani


from  archdaily

댓글(0)

Designed by JB FACTORY