* 주차타워 [ WRNS Studio ] Mission Bay Block 27 Parking Structure


주차장 옷을 입다.
샌프란시스코 재개발지역에 7개층으로 구성된 주차빌딩 몇몇 연구소와 오피를 지원하고
있네요.
남측과 동측 공용플라자와 면하는 입면에 갈색알루미늄 판넬을 사용하여
캘리포니아산 적색삼나무 같아 보인다.

Architects: WRNS Studio
Location: San Francisco, CA, USA
Project Team: Sam Nunes, Bryan Shiles, Russell Sherman
Project Area: 469,767 sq ft
Project Year: 2009
Photographs: Tim Griffith Photography



Located within San Francisco’s Mission Bay redevelopment zone, this new seven story elevated parking structure serves adjacent laboratories and offices with 1,420 spaces. The north and east facades, which border a public plaza, are clad in perforated aluminum panels whose pixelation evokes California’s redwood forests and nearby foliage. Subtle folds in the panels further disrupt the monolithic surface and engage the pedestrian scale of the plaza below. The south facade, adjacent to a heavily trafficked street, incorporates a steeply canted plaster wall that dramatically registers sunlight and shadow over the course of the day. A recessed ground level along the south and east elevations provides a covered walkway for pedestrians, and lightens the building’s mass by lending the facades the appearance of hovering above the ground.

The primary pedestrian access point is located at the building’s northeast corner, where an upper-level, multi-story platform provides views of the surrounding parks. This volume employs the same formal language as the plaster facade to the south, contrasting with the light aluminum panels that surround it to create a distinctive presence when viewed from the public areas below.


from  archdaily

댓글(0)

Designed by JB FACTORY