[ Fran Silvestre Arquitectos ] Atrium House

Architects: Fran Silvestre Arquitectos
Location: Valencia, Spain
Project Architects: Fran Silvestre Navarro, Maria Jose Saez
Project Team: Carlos Garcia Mateo, Pedro Vicente Lopez Lopez, Jose Vicente Miguel Lopez, Jose Angel Ruiz Millo, Fernando Uso Martin, Alexandre Marcos
Structural Engineering: David Gallardo Llopis
Interior Design: Alfaro Hofmann
Client: Naves y Fabricas, S.L. | Guillermo Caballero de Lujan
Contractor: COARCO
Site Area: 1,150 sqm
Project Area: 782.85 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Fernando Alda
A House in a urban area parts of the desire to maximize the feeling of spaciousness.

Two strategies are used. The principal is to release the largest possible in the middle of the site allowing you to enjoy a private space with a height and volume incalculable. It enhances the perimeter of contact with the outside housing, land and housing understood as a continuum. On the other hand uses the existing slope to the ravine next to illuminate the basement, which enables you to host the program.

The building is developed along the southern and western boundaries of the parcel, which together with the elements of urbanization of the site, form a kind of atrium, whose diagonal flight to a distant vision of the Sierra Calderona.

Access is accompanied by the south facade to find the point of intersection. At this point of view inside the distributor is located next to the stairs and the kitchen form the backbone of the operation of housing. The southern zone where the rooms are available during the day, dematerialized their presence due to the overhead light. In the west the rooms fall to a portion of parcel with a more domestic scale, while the master bedroom overlooking the lift light reflected on water.

In the dark basement and garage are in the cellar. All other uses of the program look into the ravine through which light up.


from  archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY