태터데스크 관리자

도움말
닫기
적용하기   첫페이지 만들기

태터데스크 메시지

저장하였습니다.


3세기 이전 왕족을 위한 거처, 애슐리성은 2차 세계 대전까지 호텔로

사용되어지다가 전쟁후로 최근까지 방치되었다.

폐허가된 역사적 유물은 이번 현상설계를 통하여 클래식과 현대적인

공간이 혼합된 네오클래식 주거공간으로 재탄생한다.

건축주의 요청을 기본 모토로 재구성되는 애슐리성은

기존 역사적 시간을 존중, 복원하는 건축으로

이곳에 과거의 공간속에 새로운 공간을 삽입한다.

-주거, 출입게이트, 커튼월, 호수, 교회, 엘리자베스풍의 정원이

추가된다.-

이러한 건축적 방법은 기존공간과 새로운 공간, 재료를 같은 레이어 선상에서

접합 시킴으로써 유기적이며 이중적인 공간의 아이러니를 만들어 낸다.

그렇게 허물어진 벽의 유기적인 한귀퉁이와 새로운 벽돌벽은

우리네 그렝이처럼 자연스럽게 만난다. 자연은 변화시키는 대상이 아니라

받아들여야 하는 요소로 여기도 마찬가지로 이전의 공간, 재료는

변화가 아닌 받아들여 현재 시간 속으로 유입시켜야 하는 존중의

대상으로 디자인 된다.


reviewed by SJ



astley castle originally served as the royal family's fortified manor for three generations before being turned into a hotel in world war 2. after years of abandon, it became a ruined curiosity for those who knew of its location, serving as an unofficial impromptu venue for a range of activities until the landmark trust - a building preservation charity - proposed to restore the structure. they hosted a competition inviting architects to submit their ideas for the renovation of the residence and accompanying mote, entry gateway, curtain walls, lake, church, and vestiges of elizabethan pleasure gardens. london-based witherford watson mann architects were chosen to carry out the project, breathing a new life into the ancient construction. the design tackled big questions regarding renovations, especially given a project of this scale: what will the relationship be between the old and new, and how can the new structure fortify the collapsing edifice?


the design strategy aimed to reoccupy the old residence, to re-institute the spaces as they had historically been used, retaining as much of the original feel of the space as possible. brick became the material of choice for the intervention as it matched the idea of the first construction but retained a visually evident difference. it also allowed the new construction to transition into the old masonry elements following the uneven joints created by the dilapidated walls. construction crew worked hand in hand with archaeologists to excavate the site in preparation for the insertion of new materials. large concrete lintels and other larger structural members had to be craned in from outside the mote, which also complicated the construction process. cintec ties were used to strengthen existing walls without adding any visible structure with a process that includes drilling holes into the partitions and filling them with a steel rod and expanding cementitious grout.






from  designboom


저작자 표시 비영리 변경 금지
Posted by 5osA

댓글을 달아 주세요