*베트남 스킵플로어 하우스 [ ALPES green design & build ] resort in house

베트남에 위치한 협소주택, '리조트 인 하우스'의 독특한 외관은 물리적인 대지의 한계를 해결하기 위한 장치로 제안된다. 콘크리트와 (내외부를 필터링하는 루버 역활을 수행하는) 벽돌은 효과적인 건축적인 어휘로 적용된다. 건축가가 이야기하는 비움은 외관뿐만 아니라 스킵플로어 형식으로 이루어진 4층의 중심부에 위치한 중정에도 적나라하게 표현된다. 각 비움의 장소에 식재된 자연은 자연채광과 환기를 돕는 매개체 이자 소통공간으로 거주자의 쾌적성을 보장한다.


to avoid looking and turning into a home that is closed-in, cramped, with bad ventilation –seen in many residences being built during the rapid growth of vietnam’s urban fabric– ALPES green design & build has designed a townhouse in da nang built on establishing a luxury and green-filled environment for the inhabitants.

ALPES green design & build developed ’resort in house’ as a four-storey home characterized by its concrete and masonry louvers that make up its exterior envelope. the addition of plants positioned in an alternating fashion forms a protective blanket to reduce heat radiation and in turn, the exterior introduces natural light –not direct– and allows hot air to escape.


the roof top garden provides a leafy respite for stargazing and relaxing. meanwhile, the central open green space provides airflow, access to different parts of the house via open stairs and bridges. split level transitions link the rooms through the central circulation space, which is lit from the skylights and vents punctuating the walls.

on the ground floor, a nine-meter private pool has been installed for the family and is an important factor in cooling hot air in the house. the combination between using greenery as a natural filter, experimentation in light and shadow and the material, the result sees the townhouse as a healthy, living setting adapted to the family’s day-to-day activities.


from designboom


이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 | 베트남
도움말 Daum 지도
Designed by CMSFactory.NET