*밀라노 호스텔 개조-[ STUDIO ARX2, ANGELA NATALE ] BABILA HOSTEL

ARX2 Studio와 Angela Natale은 최근 19 세기와 20 세기 사이에 건설된 밀라노 중심에 있는 건물 부지 숙소를 호스텔로 리노베이션하는 작업에 착수했는데, 이는 밀라노의 풍요로운 건축물에 대한 명확한 표본이 되는 건물이다. 밀라노 기념비적인 기존 아키텍처가 지닌 풍부한 표현력을 존중하면서 결코 부차적인 태도로 대화하지 고 신고딕 구조의 독특한 요소를 그대로 유지한다.

 

The ARX2 Studio and Angela Natale recently worked on the conversion in hostel of a building site in the center of Milan, clear example of the eclectic architecture of Milan realized between the 19th and 20th century.


The intervention, agreed with the Soprintendenza of the Monuments of Milan, maintains unaltered the distinctive elements of the neo-gothic structure by dialoging in a respectful, but never subordinate manner, with the expressive richness of the original architecture.

The organization of spaces goes down starting from the beautìful and ethereal self-supporting marble stair that connects the basement part of the fitness area, a sort of crypt sorted around the structural element of the granite columns, to the top floor where all the common spaces dedicated for exclusive use of the hostel's guest. At this level there's also the panoramic terrace, bordered by the latericium battlement of the "castle", which faces on a vaste green area, looking at the antique and newest skyline of the city.  


The intermediate floors are dedicated to the bedrooms, all featuring private bathrooms and equipped with furnishings designed for the occasion, and the areas for relaxation and well-being of guests. The authentic scheme of the corridor grooves longitudinally crossing the structure is bent to the needs of fire protection: the fire doors of the rooms are wall-to-wall, disappearing into in a wall subquass which, tinted in a different color tone, reintroduces the footprint of the original doors.
At the ground floor there are the reception, the music area and the bar-bistrot where the neutrality of the resin floor and the walls is the background to the chromatic vivacity of the furnishing and luminous artistic installations. The design solutions adopted enhance the plasticity of the voltas covering the salons where is imposed the size of the counter, a sort of dark monolith, agile and powerful that seems like crossing, breaking, the thick wall of bricks to end in the reception's desk.



from divisare

Designed by CMSFactory.NET