*따뜻한 집을 테마로 설계한 치과 인테리어 -[ Germain Canon ] DENTAL CLINIC – 樂心牙醫

환자들의 안정감을 위해, 병원의 차분함보다 집과 같은 포근한 분위기를 유도한다. 이를 위해 적극적인 나무를 사용하며 입식보다 좌식으로 공간을 구성한다. 여기에 개방감을 높이는 채광창을 설치한다.

Architect Germain Canon and industrial designer Li Mengshu have used glass panels to divide the rooms of a Taiwan dental clinic, which features a waiting area designed to feel like a living room.


The clinic, which is in Taoyuan city, has been created to feel accessible to visitors, rather than "hermetic".

"Our aim was to design a clinic we would be less afraid to go to," said Canon, a Belgian architect who lives in Taipei and is also a photographer and illustrator.

The treatment and reception rooms of the centre are connected by a main hallway that is placed adjacent to the street so it is filled with natural lighting. Spaces are divided by frosted partitions and sliding panels, used to make rooms feel like an extension of one another.


The designers used wooden surfaces and glass because they find the materials offer "small surprises" to patients.

They completed the space with low furniture, including large floor cushions in the waiting room that make it feel more like a living area.

A small room in the practice is a dedicated mini studio for before-and-after treatment photographs. The space is separated from the treatment area with a rectangular glass-enclosed file room, which has shelves for storing patients' documents.



from dezeen

저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
Designed by CMSFactory.NET